[rev_slider alias=”zona-relax”][thim-hb-rooms-search]

Добре дошли в хотел Ела

зона Релакс

Престоят в сауна помага не само за отпускане, но и за укрепване на имунитета. Хората, които веднъж седмично посещават сауна имат по-добрa имунна система. Сауната влияе и върху центровете на удоволствие в мозъка, както и спомага за старателното почистване на кожата.  Чрез изпотяването телесната температура се повишава с един до два градуса, което води до активиране на имунните клетки. Смяната на топъл със студен въздух отпуска мускулите, намалява кръвното налягане, подобрява метаболизма, кръвообръщението и дишането. Особено помага при настинки и остри възпаления.

При все това лекарите предупреждават да се избягва сауната при хора с по-слабо сърце, ниско кръвно налягане или прекаран инфаркт. Препоръчва се лека храна преди ползване на сауна, но не и на празен стомах. Преди влизане се изсушете, защото влажната кожа затруднява изпотяването. Останете от 8 до 15 минути, след което се потопете в басейн или вземете хладък душ и излезте на свеж въздух. Така се каляват кръвоносните съдове, като в резултат се подобрява кръвообръщението. Използвана в разумни граници, сауната може да е от голяма полза за организма.              

На разположение на гостите на хотел Ела са римска баня и сауна. За използването на римската баня и сауната трябва да се обадите на рецепция един час предварително.

Още