Планинско колоездене и велоразходки – MTB

Велопътеки и мотокрос емоции

Кабинкова въжена линия „Ястребец“

Цени на лифт карти и билети за лято 2019 валидни от 22.05.2019 г.

 

8:30-18:30 ч.
последнo качване от долна станция 17:30 часа
последно качване от горна станция 18:00 часа
Почивни дни: понеделник и вторник

08.30 – 18.30 ч.
Последно качване от долна станция 18.00 ч.
Последно качване от горна станция 18.20 ч.
Почивни дни: сряда и четвъртък

За повече информация, посетете официалния сайт на концесионера на лифтовите съоръжения Бороспорт


Планински Велопарк Боровец

Планински колоездачен парк Боровец е създаден през 2010 година за планинско колоездене и MTB. Разполага с над 20 км маркирани трасета с различни нива на трудност, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Гордостта на парка е трасето за дисциплината “даунхил”. То е с дължина 2400 м, 440 м денивилация и е oборудвано с множество съоръжения за максимално силни усещания. Изградено е по всички общоприети стандарти и е годно за провеждане на състезания от международно и световно ниво по планинско колоездене.
През сезон 2011 г. беше изградено ново фамилно трасе, което е подходящо за всички възрасти. То е с дължина 14 км, с лека натовареност,  като обикаля някои от най-красивите местности в курорта. За преминаването му са ви нужни около два часа, което го прави много подходящо за семейни разходки.
Специално оборудваният лифт (Ситняково експрес), снабден с куки за окачване на велосипедите – МТВ ще ви качи за по-малко от 12 минути до старта на вашето незабравимо приключение. В целия парк са използвани само естествени материали, което прави парка екологично чист, в пълна хармония с околната среда.

Зелените, сините и червените трасета са подходящи за МТВ и дисциплините cross country, free ride и all mountain. Пистите, означени със зелен цвят, са подходящи и за деца над десетгодишна възраст, тъй като са по-широки и с подходящо ниво на трудност.

Планинско колоездене Рила
Планинско колоездене Рила
Почивка на лифта с колело Рила Боровец

Колоездачи без каски не се допускат по трасетата за планинско колоездене и MTB!


Маршрутите са живописни и отвеждат ентусиазираните колоездачи до няколко забележителни гледки и природни скъпоценности в околностите на Боровец – Черната скала, Мусаленска пътека и връх Мусала, Царска Бистрица, дворец Ситняково и други.

По информация на Borovets Mountain Bike Park

Още