Сватби и частни мероприятия

Едно незабравимо сватбено тържество

в хотел Ела, Боровец

Хотелски комплекс „ЕЛА“ предоставя чудесни условия за провеждане на сватбено тържество!

За нас ще е удоволствие да бъдем ваши домакини и да направим празника ви незабравим.

Вашият ритуал ще бъде на открито, сред природата.

Сключването на граждански брак е с изнесен ритуал в градината на хотела и се извършва от служебно лице от град Самоков. За целта Вие трябва да заявите и осигурите това според изискванията на общината. Сключване на църковен брак в курорт Боровец може да се извърши в две малки църкви. Едната се намира в Царска Бистрица, а другата църква е известна с това, че е единствената дървена църква в България – „Преображение Господне“.  Тя се намира само на 200 м от хотела, в борова гора. За нея трябва да запишете за свещеник от град Самоков.

Така предпочитаната фотосесия на младото семейство можете да направите в парка на Царска Бистрица или в градината на хотела, където декори са многовековната борова гора и други аранжировки, според темата на вашата сватба или вижданията на вашите фотографи.

Питие за добре дошли при посрещане на гостите, както и приемане на поздравления може да се организира в градината или на терасата на хотела. През това време ще можете да се насладите на време за почивка в хотелската ви стая или на кратко освежаване.

Подготовката на вашето тържество включва избор на декор и украса, водещи, DJ и/или артисти и фотографи. Хотелът, в случай на необходимост, предоставя контакти на хора, които вече са работили при организирането на такива събития.

Менюто за официалната вечеря/обяд се изготвя индивидуално, обикновено съвместно с младоженците, готвача и управителя на ресторанта. По ваше желание се провежда дегустация, след която можете да потвърдите или коригирате ястията, които искате да приготвим за вашите гости. Традиционното меню обикновено включва: салата, предястие или следястие (или и двете), основно ястие и сватбена торта. В цената на менюто не се включва сватбената торта, пита за посрещане или други ритуали. Те са незаменими за вашето тържество, затова можем да ги включим допълнително.

За всеки гост се предлагат напитки: вода и микс от безалкохолни. По традиция можете да донесете сватбарска ракия или вино, подготвени от близък роднина специално за този ден.

В допълнение към удобствата на комплекса е, че можете да се възползвате от възможността за настаняване на гостите ви в хотела, с включена късна закуска на следващия ден. Всичко това – удобно и практично – на една крачка разстояние, е предпочитан вариант за повечето ни клиенти, отпразнували сватбеното си тържество при нас.

С какво можем да сме ви полезни

 • Ползване на паркинг – безплатно
 • Настаняване на младоженци и кумове – безплатно
 • Внасяне на сватбарска ракия/вино – безплатно
 • Внасяне на мезета за рязане и подреждане
 • Възможен овъртайм на ресторанта след 00 часа
 • Настаняване на гости на преференциална цена
 • Примерна цена за куверт – според избраното меню
 • Провеждане на ритуала в градината на хотела и ползването на арката – безплатно (Заплаща се таксата на община Самоков, определена за изнесен ритуал.)
 • Украсата на залата, в това число „столовки“, цветя, декорация на маси, аранжиране на арката и младоженска маса, както и DJ са външна услуга
 • За ваше удобство предлагаме 3D модел на ресторанта, изготвен с безплатен софтуер, чрез който можете сами да разполагате масите и да разпределите гостите си
 • Предоставяме контакти на DJ-и, фотографи и артисти
HotelElaEnglishMedow
HramVTsarskaBistritsaHotelEla

Изнесен ритуал по сключване на брак е сключването на граждански брак извън ритуалната зала. (за повече информация.) Законът го позволява с уточнението, че е по преценка на длъжностното лице. Много двойки предпочитат да се женят извън ритуалните зали, на място, което да създаде по-голяма емоция за тях и техните гости, да премахне бюрократичното и конвейрно усещане от сключването на брак в обредния дом. Това спестява време, неудобства в натоварения сватбен ден, както оптимизира графика на сватбата. А за вас не е необходимо да се съобразявате със свободни и заети часове в ритуалната зала. Можем да съдействаме за връзка с община Самоков.

Събитие в хотел Ела Боровец

Организирайте Вашата сватба или годишнина в хотел „ЕЛА“ курорт Боровец!

За контакт: 08 9999 57 03

Още